SEO - Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO - 'Search Engine Optimization' of 'Search Engine Optimizer') is belangrijk als je ervoor wilt zorgen dat jouw bedrijf online beter vindbaar wordt. Wij bekijken dit vanuit 2 factoren. 

  1. De on-page SEO; de inhoud van je website zoals de structuur van de website, de (unieke) inhoud van de webpagina’s en de technische SEO van je website, een correcte technische basis; de snelheid, de opbouw van de URL’s, de toegankelijkheid voor de zoekmachines (Google), zichtbaarheid van je website voor alle browsers en dragers/kanalen (mobiele telefoon).
  2. Als tweede heb je de off-page SEO; verwijzingen naar naar je website vanuit andere websites (sites van externe partijen, blogs, reviews, social media). 

Wegingsfactoren Zoekmachine Optimalisatie

Welke factoren spelen een rol bij zoekmachine optimalisatie. De tabel van Search Engine Land geeft een goed overzicht. Download de Searchland tabel met SEO wegingsfactoren in pdf.

wegingsfactoren zoekmachine optimalisatie - SEO Bron: SearchEngineland Periodic Table SEO 2015

Hiernaast kun je ook betalen om je bedrijf zichtbaar te maken aan de hand van zoekmachine advertenties, ook wel SEA genaamd.

In zowel onze online marketing-cursus als het rapport passeren al deze factoren op het gebied van zoekmachine optimalisatie de revue. Daarbij besteden we extra aandacht aan kwalitatieve linkbuilding en content marketing.

SEO Checklist

SEO Checklist voor technische zoekmachine optimalisatie

Bij SEO hebben wij verschillende punten waarop we nagaan hoe goed jouw website hierop functioneert.

Vraag programma aan />

Cognito Marketing maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x